woensdag 14 oktober 2015

Bouw opdrachten in Duitsland uitvoeren

Voert u bouwopdrachten uit in Duitsland zorg dan dat deze conform de tekening en specificaties wordt uitgevoerd. Eventuele wijzigingen vooraf door spreken en laten vastleggen door de Baumeister! Laat u dit na dan leidt dit altijd tot vervelende gevolgen voor u!


De firma Strick publiceerde deze week een artikel hierover:

Ook een afwijking is al een gebrekEen mankement aan een werk is ook dan een gebrek, als een afwijking van de overeengekomen hoedanigheid ervan niet leidt tot mindere deugdelijkheid

Een bouwprestatie geldt normaliter als vrij van gebreken, als het werk de tussen opdrachtgever en opdrachtnemer overeengekomen hoedanigheid vertoont.
Maar geldt dit ook, als een afwijking van deze overeengekomen hoedanigheid de waarde noch de deugdelijkheid van de prestatie nadelig beinvloedt? Volgens een recentelijke uitspraak van de Bundesgerichtshof moet een mankement aan een werk zelfs dan als gebrek worden beschouwd, als een afwijking van de overeengekomen hoedanigheid ervan niet leidt tot waardevermindering of tot afbreuk aan de deugdelijkheid van het werk. lees hier het hele artikel

Heeft u vragen over het uitvoeren van bouwopdrachten en/ of wilt u weten aan welke verplichtingen u moet voldoen voordat u in Duitsland begint neem dan contact met mij op.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *