donderdag 30 juni 2016

BTW gevolgen na de Brexit

 

Dit keer geen Duitsland maar inspelend op de recente gebeurtenissen een korte inschatting van de gevolgen van de Brexit op de btw. De Brexit is een feit; alleen wat de gevolgen zullen zijn is nog lang niet duidelijk. Directe wijzigingen worden niet verwacht, dit zal nog zeker enkele jaren in beslag nemen. De gevolgen zijn lastig in te schatten. In dit artikel schets ik de mogelijke gevolgen voor de btw.


Het huidige btw-systeem in de EU is gebaseerd op de Europese btw-richtlijn. Naast de richtlijn is er de nationale wetgeving maar deze is binnen de EU conform de richtlijn. De UK kan nu haar wetgeving omtrent de btw gaan wijzigen waardoor btw systemen gaan afwijken.

De UK wordt nu een "derde land" wat inhoudt dat intracommunautaire transacties vervallen en vereenvoudigingsregelingen zoals de ABC regeling en de MOSS komen te vervallen. Naast de btw kan het voorkomen dat invoerheffing en accijnzen weer terug komen.
Wij zullen u van alle wijzigingen op de hoogte houden. Heeft u specifieke vragen over zaken doen in het Verenigd Koninkrijk neem dan contact op met Kennispunt.

Marco van Houttum  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *