maandag 15 februari 2016

Uw personeel detacheren naar Duitsland en de 183 dagen regeling

Per 1 januari 2016 is het nieuwe belastingverdrag tussen Nederland en Duitsland  in werking getreden. Een van de wijzigingen in het nieuwe belastingverdrag tussen Nederland en Duitsland betreft de 183-dagenregeling.


De 183 dagenregeling houdt in dat het Nederland het recht houdt om loonbelasting te heffen zolang de werknemer niet langer dan 183 dagen in Duitsland aanwezig is.
De wijziging betreft de toetsingsperiode. Deze was voorheen een kalenderjaar maar is sinds 1 januari 2016 een periode van 12 maand geworden. 
Let op voor het berekenen van de 183 dagen tellen alle dagen mee waarop de werknemer in Duitsland aanwezig is, dus ook bijvoorbeeld vakantiedagen, dagdelen tellen als een volledige dag.

TIP: Houdt per werknemer correct de aanwezigheid in Duitsland bij.

Heeft u vragen over ondernemen in Duitsland of werken in Duitsland neem dan contact op met Marco van Houttum Duitslandspecialist bij Kennispunt. 

http://www.kennispunt.eu/contact/




2 opmerkingen:

  1. Ik hou mijn personeel gewoon in Nederland. Bekenden van mij kregen belastingadvies en ze werden afgeraden personeel naar Duitsland te detacheren om fiscale redenen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Marco van Houttum/ eigenaar Kennispunt11 juli 2017 om 13:19

      Beste Bert, dat is wel wat kort door de bocht. Er zitten aan werken in Duitsland inderdaad fiscale consequenties maar om je uitsluitend daardoor te laten leiden lijkt mij bedrijfseconomisch niet altijd wenselijk, daarnaast is in grensoverschrijdende zaken veelal elke situatie uniek en verdiend een eigen beoordeling. Ik zou graag eens uw situatie beoordelen om u een afgewogen advies hierover te kunnen geven.

      Verwijderen

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *