maandag 27 oktober 2014

De boekhouding van uw Duitse GmbH voeren.

De boekhouding van uw Duitse GmbH voeren.


Voert u zelf de boekhouding voor uw Duitse GmbH let dan goed op de eisen die de Duitse fiscus hieraan stelt. De Duitse belastingdienst wil bij een controle, vanzelf sprekend in Duitsland, direct alle documenten kunnen inzien. 

Dit betekend toegang tot het boekhoudsysteem en ook direct toegang tot de bewijsstukken. Deze moeten dus in Duitsland aanwezig zijn! Het is toegestaan om deze bewijsstukken digitaal in Duitsland op te slaan. Voldoet u hier niet aan, directe toegang tot boekhouding en bewijsstukken, dan kunt u een boete van € 2.500  oplopend tot € 250.000 oplopen.



Kennispunt biedt in samenwerking met Heisterborg International een boekhoud service aan. De boekhouding bevind zich op de servers van Heisterborg International, een accountantskantoor gevestigd in Duitsland. Door het scannen van de stukken zijn deze digitaal bij de administratie te bewaren. Door de samenwerking is de kwaliteit van de boekhouding gewaarborgd en is het tevens mogelijk om uw fiscale aangiften door ons te laten verzorgen. Door Kennispunt kan van de jaarafsluiting een vertaalslag worden gemaakt voor de consolidatie van de Duitse cijfers in uw Nederlandse Holding.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over Kennispunt of Heisterborg International bezoek dan onze websites of neem direct contact met ons op.

Kennispunt                        contact: Marco van Houttum      email
HeisterborgInternational   contact: Jan Hartmann                email 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *