vrijdag 27 mei 2016

Administratiekantoor of accountantskantoor

Net je onderneming gestart of al even bezig als ZZPer, houdt er rekening mee dat je regelmatig met de boekhouding bezig bent. Dit kan je geheel of gedeeltelijk uitbesteden. Nu zijn er administratiekantoren en accountantskantoren en ja er zit verschil in.


Wat zijn de verschillen:
Een administratiekantoor mag geen accountantsverklaring afgeven, dat klinkt logisch. Soms wil een bank hier bij de financiering wel eens om vragen. Over het algemeen heb je als ZZPer of kleine MKBer geen accountantsverklaring nodig.


De werkzaamheden die een administratiekantoor en een accountantskantoor verricht zijn verder nagenoeg gelijk. 
Alle gegevens verzamelen en administreren.
Uit deze gegevens tussentijdse en/of een jaarrapport samenstellen.
De fiscale aangiften voor de loonheffing, omzetbelasting, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting verzorgen. 
En natuurlijk adviseren hoe je het meeste rendement uit je onderneming haalt of hoe je het best financieel fit blijft. Voorkomen dat de ondernemer en/of zijn privĂ© boekhouding rood staat.
Een tweede verschil zit in het tarief. De tarieven van een administratiekantoor liggen over het algemeen tussen de €45 en de €65 euro. Bij een accountantskantoor liggen de tarieven hoger hierbij kan je denken aan een prijsrange €70- €150 .

Veel administratiekantoren werken samen met een lokaal accountantskantoor voor klanten waarbij een accountantsverklaring noodzakelijk is. 

De keus ligt bij u, kies een kantoor waarbij u, u thuis voelt. Geen bla bla kantoor maar hands on uitvoeren en adviseren van uw onderneming. Het gaat om de adviezen en om zo weinig mogelijk belasting te betalen!

80% van de mensen heeft een hekel aan de administratie. 90% ondervindt dagelijks stress vanwege geld. Dat hoeft niet. Je kunt zonder al teveel inspanning en zorgen grip op je geld krijgen.

Kennispunt administratiekantoor helpt u met uw boekhouding en zorgt dat u financieel fit blijft. Geen slapeloze nachten, geen aanmaningen. Rust in de keet- rust in je hoofd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *